Våre forfatterskap

AGNES LOVISE MATRE

2018-08-08

Agnes sin krimserie med lensmann Bengt Alvsaker i hovedrollen tar utgangspunkt i fantastiske Øystese i Hardanger. En spektakulær ramme å plassere mørke kriminalmysterier i. Seriens karakterer ved lensmannskontoret i Kvam må ikke bare hanskes med blodige drap, men også små bygdemiljø der hemmeligheter ligger skjult i hver lille vik og rundt gamle synder som det har blitt lagt lokk på. Første bok i serien er allerede solgt til Tyskland, og kommer ut der i 2019.

Agnes har også skrevet to skjønnlitterære bøker tidligere. «Stryk meg over håret» (2012) og «Kledd naken» (2015).

2017-10-18 (8)SKINNET BEDRAR (2017)

Det er varm sommer ved den blikkstille Hardangerfjorden. Folgefonna lyser hvit i det fjerne, morellene er i ferd med å modnes. En tidlig søndag formiddag blir seksårige Anders observert gående i pysjbukse langs hovedveien. Det er det siste noen ser av ham.
Likevel meldes ikke Anders savnet før dagen etter, og da er det storesøsteren, tolvårige Ina, som ringer lensmannskontoret. Den forsvunne lille gutten setter hele Hardanger-bygda Øystese på hodet, og lensmann Bengt Alvsaker må utsette ferien – den uka han skulle bruke på å møte sin egen sønn for første gang. I den gigantiske leteaksjonen og etterforskningen som følger, avdekkes bygdas skyggesider og hemmeligheter. Hemmeligheter som altfor mange har grunn til å holde skjult.

«Det skal bli spennende å følge denne forfatteren videre
Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

«Dette er krim av godt merke
Kjersti Gullvåg, Hamar Arbeiderblad

«Agnes Lovise Matre er en forfatter man skal ha øynene åpne for.»
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

 

iskaldISKALD (2019)

Utøverne i ett av verdens aller hardeste triathlonløp, Norseman X-treme, hopper i den iskalde Hardangerfjorden, men en av utøverne drukner og kommer seg aldri inn til land. Lensmann Bengt Alvsaker åpner umiddelbart etterforskning da det viser seg at den de tror har druknet på svømmeetappen sitter sliten og glad ved målgang på Gaustadtoppen tolv timer senere. Hvem er den druknede utøveren? Etter hvert som dagene går nøstes det opp et teppe av store penger, svindel, prostitusjon, utpressing, gambling og løgner. I sentrum av alt dette en kameratgjeng fra Hardanger som bærer på en hemmelighet som farges mørk av gamle abortprester fra Strandebarm Prosti på nitti-tallet, og deres mest hengivne menigsfeller. Etterhvert forstår Alvsaker og hans kolleger at de står ovenfor en drapsmann som er villig til å gjøre hva som helst for å gravlegge sannheten.

Boken kan forhåndsbestilles her

 

Kledd-naken høyoppløstKLEDD NAKEN (2015)

I det lille og idylliske bygdesamfunnet Øystese i Hardanger tar alle vare på hverandre, men hva skjer den dagen idyllen sprekker, og en av deres egne gjør det utenkelige?
Etter en fuktig bygdefest på Holmatun, det lokale festlokalet, blir Iselin brutalt voldtatt av en nær venn. Redselen for bygdesladder og skammen over at hun ikke var i stand til å forhindre overgrepet, fører til at hun holder voldtekten for seg selv. Et valg som får fatale konsekvenser når ryktene i bygda begynner å svirre og gjerningsmannen blir mer og mer truende. Iselin er svært preget av overgrepet, og det blir ikke bedre av at overgriperen til enhver tid lusker rundt henne og familien hennes.

«En urovekkende bok om et viktig tema. Dette var nært og vondt»

Marit Reiersgård, forfatter

 

Stryk meg over håretSTRYK MEG OVER HÅRET (2012)

Guro er en tilsynelatende vellykket karrierekvinne fra Bergen. Hun lider av bulimi, og legen ber henne om å ta tak i sykdommen sin. Alternativet er å dø. Hun bestemmer seg for å trosse legens råd, og heller reise bort i håp om at tingene vil ordne seg av seg selv. Hos Marie, en eldre kvinne i den lille fjellandsbyen Callian i Provence, møter Guro for første gang noen som ser henne og lytter til hennes historie. Midt i lavendelduft, god mat og vidunderlige viner, lengter Guro etter å få ta del i livet fullt og helt. Kroppen og tankene hennes sloss om å ville nyte dette vakre, samtidig som hun straffer seg selv for at hun nyter det. Fortvilet merker hun at fortrengte minner fra fortiden dukker opp igjen. Guro kjemper en indre kamp om å våge å slippe noen andre inn, løsrive seg fra fortiden og søke trøst der hvor hun aller minst venter å finne den.

«Nydelig bok til ettertanke»

Tine Sundal, Bokblogger

 

GEIR TANGEN

2018-07-28

Geir sin trilogi om Viljar Ravn Gudmundsson og Lotte Skeisvoll tar sin handling fra Haugesund. Alle tre bøkene foregår i løpet av en kort tidsperiode på under ett år, og hver av bøkene er et drama som har utgangspunkt i en tekst skrevet av Kaizers Orchestra. Det er en krimserie med høyt tempo, masse action, plutselige twister, og et intenst kappjag med tiden. De to første bøkene i serien er solgt til i alt 15 land, og første bok «Maestro» er nominert til flere krimpriser både nasjonalt og internasjonalt.

 

Maestro høyoppløselig pocketMAESTRO (2016)

En tung høstdag våkner Haugesund til drapet på en kvinne. Hun er blitt kastet ut av en høyblokk. Drapet er varslet. Dagen før mottok journalist Viljar Ravn Gudmundsson i Haugesunds Avis en epost som han ikke tok alvorlig. Når han får en ny epost, står han med begge beina plantet i det som fortoner seg som en dårlig tv-krim.
Politietterforsker Lotte Skeisvoll får i oppgave å stanse drapsmannen før han oppfyller sine egne profetier, og hun har dårlig tid. Hvert sekund teller for å redde menneskeliv.
I bakgrunnen for det hele slår dirigenten med taktstokken i sitt personlige rekviem. Han har partituret og kjenner notene. Det er han som er Maestro.

«Spennende, morsomt og lekent. Tangen kan krim!»

Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

 

2017-10-18 (9)HJERTEKNUSER (2017)

Journalisten Viljar Ravn Gudmundsson og politietterforsker Lotte Skeisvoll har akkurat begynt å komme seg etter saken med seriemorderen som kalte seg selv Maestro, idet en ny kriminalsak ryster dem begge. I et av Haugesunds finere villastrøk blir en ung jente funnet drept etter en fest. Nærmere undersøkelser avdekker et mye tyngre ungdomsmiljø enn noen hadde kunnet forestille seg, en dødelig cocktail av høyreekstremisme, eksperimentell sex og narkotika. Og midt i dette: Viljars egen 17 år gamle sønn. For en usikker ungdom er avstanden mellom himmel og helvete farlig kort, og hvert nye skritt et potensielt feilsteg.

«Geir Tangen har knust alle myter om den vanskelige andreboken. Spenning som holdt meg klistret til sidene!»

Tine Sundal, Bokblogger

 

Død manns tango omslagDØD MANNS TANGO (2018)

… Det finnes døde mennesker i alle tenkelige utgaver. De steindøde. De for lengst begravde. Eller som han selv, de levende døde. Mennesker med døden hugget i granitt, men som fremdeles tok seg en og annen spasertur blant de levende …

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson og politietterforsker Lotte Skeisvoll befinner seg i sine livs verste mareritt. Den stille vestlandsbyen Haugesund rives opp fra sensommerdvalen av en rekke grusomme dødsfall. Noen har ønsket å se disse menneskene lide, mennesker som en gang delte en ungdom sammen. Samtidig føler Lotte at morderen også nærmer seg henne. På samme tid må Viljar og Lotte ta et helt umulig valg: Innrømme at de sto bak drapet på nynazisten Geirmund Bakken samme vår, eller la en hjemvendt fremmedkriger ta straffen for det de selv har gjort.

«Den tredje og siste boken i denne spennende serien er den også den beste»

Jørgen Brekke, Krimforfatter

Boken kan forhåndsbestilles her.